Ambachtelijke vloeren

Bourgogne

Bourgogne parket wordt tot op de dag van vandaag op traditionele wijze gelegd. Het bestaat uit massieve delen met diktes van 9 mm en breedtes van 12 cm tot wel 23 cm welke in diverse houtsoorten zowel onbehandeld en kant en klaar leverbaar zijn. Deze vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Omdat de delen verlijmd en gespijkerd worden kunnen wij tegen obstakels zoals deurkozijnen en verwarming buizen uitermate strak zagen. Een meerwaarde voor uw huis en leefplezier!

Dit type parket wordt gelegd op een tussenvloer die bestaat uit spaanplaat of eiken mozaïek tussenvloer, die weer is gemonteerd op de ondervloer. Bijvoorbeeld een cemetdekvloer, houten ondervloer, anhydrietvloer en andere steenachtige ondervloeren. Nadat de tussenvloer is gelegd wordt hij geschuurd en kunnen de bourgogne delen gelegd worden. Alle delen worden in de lijm gelegd en gespijkerd. Het spijkeren is bedoeld om de delen in de lijm te drukken totdat deze is aangetrokken. Na het leggen wordt de toplaag nog diverse keren geschuurd en de spijkergaatjes worden gevoegd met een mengsel van lijm en schuurstof van de vloer. Als het schuren klaar is kan de parketvloer op de gewenste manier afgewerkt worden met lak of met olie die zowel de uitstraling van naturel kan bieden, maar ook diverse andere kleuren.

Tapis

Tapis wordt traditioneel gelegd. Het is nagenoeg hetzelfde als bourgogne en wordt ook op dezelfde manier gelegd en afgewerkt. De delen zijn 6 cm tot 9 cm dik en de breedtes zijn 7,1 cm en 9 cm en kunnen diverse houtsoorten geleverd worden. Ook deze vloer is geschikt voor vloerverwarming. Het verschil zit echter in de vele verschillende patronen die er mee gelegd kunnen worden. Een aantal voorbeelden zijn visgraat, Hongaarse punt, Zweedse punt, blokpatroon, Hollands patroon en nog veel andere patronen. Kortom, alles is mogelijk en maakt uw huis extra speciaal!